Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Bilý čaj

Na přesné definici bílého čaje dodnes není přesná shoda. Jedná se o čaj, který je vyráběn téměř výhradně v Číně, samozřejmě se tento způsob výroby čaje postupně rozšiřuje i za hranici nejlidnatější země. Své jméno dostal díky bílým chloupkům na pupenech čajovníku.

Při sběru se zde pracovníci zaměřují na sběr výhradně mladých nezralých čajových lístků a pupenů. Proces výroby nezahrnuje oxidaci, která se provádí u černého čaje a zároveň není nikterak svinován, což se dělá u prakticky všech čajů. Díky tomuto postupu má bilý čaj jemnější chuť, než je tomu například u zeleného čaje.