Bílé čaje

Bílý čaj pochází z Číny, jeho historie se datuje do poloviny prvního tisíciletí. Tento Bílý čaj se oblibě těšíl pro svoji vzácnost a výjimečnou kvalitu. Po dlouhá staletí byl Bílý čaj považován pouze za nápoj císařů. V důsledku této tradice si bílý čaj dodnes udržuje pověst výjimečného nápoje.

Bílý čaj představuje ten nejznamenitější druh čaje. Dříve byl tak vzácný a výjimečný, že jej směli popíjet jen čínští císaři. Dnes jeho přednosti postupně objevuje i západní svět a bílý čaj pomalu dohání v oblibě čaje zelené. Příčinou je jednak jeho jemná, lahodná chuť a současně blahodárné účinky, které má na náš organismus.

Řadit podle 
Výrobce 




Bílý čaj

se získává zpracováním prvních, ještě nerozvinutých čajových lístků rostliny Camellia sinensis. Křehké lístečky se mohou sbírat pouze během krátkého období v roce. Když začne období dešťů, čajové pupeny se rozevřou do lístků a přicházejí o jemnou, svěží a jedinečnou chuť bílého čaje. Mladé čajové lístky mají hebké stříbřitě-bílé chloupky, podle nichž dostal bílý čaj své jméno.

Bílý čaj nemá jen jemnou a vyhledávanou chuť, ale je také nesmírně prospěšný lidskému zdraví, protože obsahuje účinné přírodní antioxidanty a jeho pomoc se uplatní i při redukci hmotnosti.